ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
09/12/2021
ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ
342

Χαιρετισμός Προέδρου

Στο πλαίσιο Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στο Α΄ Μετεκπαιδευτικό σεμινάριο που θα διεξαχθεί Διαδικτυακά στην αίθουσα Ν.Λούρος, στο ΜΗΤΕΡΑ την Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2021.

Τα Αυτοάνοσα Ρευματικά Νοσήματα αποτελούν σήμερα “επιδημία” για την κοινωνία και η συνύπαρξη Αυτοάνοσου Ρευματικού Νοσήματος και κύησης παρουσιάζεται ολοένα και συχνότερα.

Στην δύσκολη εποχή που διανύουμε η συνεργασία των εμπλεκόμενων - με το αντικείμενο - ιατρών είναι επιβεβλημένη όσο ποτέ.

Στόχοι της εκδήλωσης είναι:
1) η ενημέρωση ιατρών και ασθενών πως η τεκνοποίηση γυναικών και αντρών με Αυτοάνοσο Ρευματικό Νόσημα είναι πλέον εφικτή - υπό ορισμένες προϋποθέσεις
2) η επίτευξη σωστής επικοινωνίας και συνεργασίας των εμπλεκόμενων ιατρικών ειδικοτήτων στο πεδίο της Αναπαραγωγής, είναι επιβεβλημένη.
Η Αυτοανοσία εμπλέκεται σε όλα τα στάδια της Αναπαραγωγής.

Σε αυτό το Σεμινάριο θα αναφερθούμε εκτενώς στο κομμάτι της Υπογονιμότητας και πώς αυτή επηρεάζεται από την Αυτοανοσία.

Θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, από το ΜΗΤΕΡΑ, το ΕΚΠΑ, και το Τμήμα Αποβολών του Νοσοκομείου Έλενα ευαισθητοποιημένοι στο αντικείμενο.

Το Σεμινάριο αφιερώνεται στην Αγία Άννα, Προστάτιδα των Άτεκνων ζευγαριών, την μνήμη της οποίας εορτάζουμε την ημέρα διεξαγωγής του Σεμιναρίου.

Η συμμετοχή σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη χαρά για εμένα.

Η Πρόεδρος
Ελένη Κομνηνού

Υπεύθυνη Τμήματος "Αυτοάνοσων Ρευματικών Νοσημάτων και Κύηση" ΜΗΤΕΡΑ
Διευθύντρια Κλινικής Αυτοάνοσων Ρευματικών Νοσημάτων,
Επιστημονικά Υπεύθυνη Ρευματολογικού Τμήματος,
Metropolitan General