ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
09/04/2022
ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ
7661

Χαιρετισμός


Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το Τμήμα Παιδιατρικής Ακτινολογίας του ΜΗΤΕΡΑ σας προσκαλεί στην 9η Ημερίδα Παιδοακτινολογίας, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Απριλίου 2022.

Για μια ακόμη χρονιά, η όρεξη για επικοινωνία και ο ζήλος για ανταλλαγή απόψεων μας προτρέπουν στη διοργάνωση της Ημερίδας μας με διαδικτυακή παρακολούθηση, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της πανδημίας,. Τα θέματα θα παρουσιαστούν από εξειδικευμένους Ακτινολόγους και Ιατρούς διαφορετικών ειδικοτήτων της Παιδιατρικής, με γνώση και εμπειρία του αντικειμένου και σεβασμό στην προσέγγιση του μικρού ασθενούς. Η διαδικτυακή συνάντηση αποδεδειγμένα αντιπροσωπεύει ασφαλή αλλά και αποτελεσματικό τρόπο συνεχιζόμενης εκπαίδευσης, που ευνοεί την αμείωτη επιστημονική αλληλεπίδραση ακόμη και σε παρουσία γεωγραφικής απόστασης.

Με την προσεχή Ημερίδα, που αποτελεί πλέον επιτυχή και καθιερωμένη παράδοση για το Τμήμα μας, στοχεύουμε για μία ακόμη φορά στην εποικοδομητική παρουσίαση θεμάτων της Παιδιατρικής Ακτινολογίας. Οι εισηγήσεις περιλαμβάνουν απεικόνιση νεογνών, παιδιατρικού θώρακα, νωτιαίου σωλήνα, παιδιατρικού γαστρεντερικού και ουροποιητικού συστήματος. Τέλος, θα υπάρξει ενότητα παρουσίασης ενδιαφερόντων περιστατικών, που επιβεβαιώνει την παρατηρούμενη και επιτακτική ανάπτυξη της κλινικής πτυχής της Παιδοακτινολογίας, όπου τα συμπεράσματα της απεικόνισης ενισχύονται και αποσαφηνίζονται από την αλληλεπίδραση και συνεργασία με Παιδιάτρους και λοιπές ειδικότητες της Παιδιατρικής, ώστε να εξασφαλίζεται η σύγχρονη και αποτελεσματική διαγνωστική προσέγγιση των παιδιατρικών νοσημάτων. Σε όλες τις ενότητες θα συμπεριληφθούν οι τελευταίες κατευθυντήριες οδηγίες και συστάσεις στην παιδιατρική απεικόνιση. Η Ημερίδα μας θα ολοκληρωθεί με διαδικτυακή ξενάγηση στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, ελπίζοντας σε μια νότα ψυχικής ανάτασης πριν ολοκληρώσουμε τη συνάντησή μας.

Θα αποτελέσει τιμή και ιδιαίτερη χαρά για το Τμήμα Παιδιατρικής Ακτινολογίας του ΜΗΤΕΡΑ να παρακολουθήσετε και να συμμετάσχετε ενεργά με τις ερωτήσεις και τα διαδικτυακά σχόλια σας στην Ημερίδα μας.

Γεωργία Παπαϊωάννου

signature

Διευθύντρια Παιδιατρικής Ακτινολογίας ΜΗΤΕΡΑ