ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
12/01/2023 - 14/01/2023
ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ
15169

Χαιρετισμός


13ο Κλινικό Φροντιστήριο ΣΑΚΧΑΡΩΔΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΗ

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ), από το 1975, προάγει τη συνεχή επιμόρφωση και δια βίου εκπαίδευση και συμβάλλει σημαντικά στην ενημέρωση και εκπαίδευση των Ελλήνων ιατρών, παραμένοντας ο συνδετικός κρίκος όλων των λειτουργών υγείας που έχουν ενδιαφέρον για το Σακχαρώδη Διαβήτη. Συνεχίζοντας την παράδοση των τελευταίων ετών, διοργανώνει φέτος το 13ο Κλινικό Φροντιστήριο ΣΑΚΧΑΡΩΔΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΗ, το οποίο θα διεξαχθεί υβριδικά (φυσική παρουσία & διαδικτυακά), σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν, στα πλαίσια της υγειονομικής κρίσης COVID-19.

Ο Σακχαρώδης Διαβήτης εξακολουθεί να παραμένει παγκόσμια επιδημία και οι επιστημονικές εξελίξεις στον τομέα αυτό παρουσιάζουν γρήγορους ρυθμούς. Τα άτομα με Σακχαρώδη Διαβήτη χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας, με το δεδομένο των οξέων αλλά και των χρόνιων επιπλοκών που αντιμετωπίζουν.

Το Κλινικό Φροντιστήριο απευθύνεται σε ιατρούς όλων των ειδικοτήτων που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Σακχαρώδη Διαβήτη. Ανασκοπούνται οι θεμελιώδεις έννοιες σε όλο το φάσμα των γνώσεων, από το φυσιολογικό μεταβολισμό και την παθογένεια έως τη διάγνωση - διαχείριση - αντιμετώπιση. Παράλληλα, ξεδιπλώνονται οι πιο πρόσφατες επιστημονικές εξελίξεις ενώ δίδεται έμφαση στη συζήτηση κλινικών περιστατικών και καθημερινής κλινικής πράξης. Στόχος του είναι ο συγκερασμός των νεότερων επιστημονικών δεδομένων με την καθημερινή κλινική πρακτική διαχείρισης και αντιμετώπισης των ατόμων με προδιαβήτη - διαβήτη, διαβητικές επιπλοκές αλλά και συννοσηρότητες που συχνά συνυπάρχουν σε αυτά τα άτομα. Γνωρίζοντας την τεράστια σημασία της ορθής πρακτικής διαχείρισης των διαβητικών ατόμων, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στις Ελληνικές Κατευθυντήριες Οδηγίες της ΕΔΕ και θα συζητηθούν αμφιλεγόμενα θέματα. Στην επιστημονική αυτή εκδήλωση συμμετέχουν ως εκπαιδευτές πολλοί διακεκριμένοι ειδικοί επιστήμονες από όλη την επικράτεια.

Σας προσκαλούμε να το παρακολουθήσετε, στις 12-14 Ιανουαρίου 2023 και ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας, ώστε να ευοδωθεί ο στόχος αυτού του Κλινικού Φροντιστηρίου.

Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας

Δρ. Μαυρογιαννάκη Αναστασία2ο Διεπιστημονικό Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο για το ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία (ΕΔΕ), από το 1975, προάγει τη συνεχή επιμόρφωση και δια βίου εκπαίδευση και συμβάλλει σημαντικά στην ενημέρωση και εκπαίδευση των επιστημόνων, παραμένοντας ο συνδετικός κρίκος όλων των λειτουργών υγείας που έχουν ενδιαφέρον για το σακχαρώδη διαβήτη. Διοργανώνει φέτος το 2ο Διεπιστημονικό Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο για το ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ, το οποίο θα διεξαχθεί με φυσική παρουσία, σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα που θα ισχύουν.

Ο σακχαρώδης διαβήτης παραμένει παγκόσμια επιδημία και τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη χρήζουν ιδιαίτερης φροντίδας, με το δεδομένο των οξέων αλλά και των χρόνιων επιπλοκών που αντιμετωπίζουν. Το Διεπιστημονικό Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο απευθύνεται σε επιστήμονες - λειτουργούς υγείας όλου του φάσματος των επιστημών που έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το σακχαρώδη διαβήτη. Συγκεκριμένα, απευθύνεται σε διαιτολόγους-διατροφολόγους, νοσηλευτικό προσωπικό, επισκέπτες υγείας αλλά και νέους ιατρούς.

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι η εκπαίδευση και η ενημέρωση των λειτουργών υγείας σε θέματα που σχετίζονται με το σακχαρώδη διαβήτη και τα οποία αναφέρονται στις επί μέρους ειδικεύσεις τους. Στόχος είναι ο συγκερασμός των επιστημονικών δεδομένων με την καθημερινή κλινική πρακτική διαχείρισης και αντιμετώπισης των ατόμων με διαβήτη και προδιαβήτη. Θα πραγματοποιηθούν ομιλίες σε θέματα διατροφής αλλά και θέματα εκπαίδευσης των ατόμων με διαβήτη. Είναι γνωστό ότι ο τρόπος διατροφής παίζει σημαντικό ρόλο στην πρόληψη του σακχαρώδους διαβήτη, όπως έχει αναδειχθεί σε μακροχρόνιες μελέτες. Επιπλέον, το πρόγραμμα περιλαμβάνει ενημερωτικές ομιλίες αλλά και εκπαίδευση σε συσκευές μέτρησης σακχάρου, σε συσκευές χορήγησης ινσουλίνης, σε πένες άλλων ενέσιμων αντιδιαβητικών αγωγών αλλά και σε εφαρμογές νέων τεχνολογιών. Γνωρίζοντας την τεράστια σημασία της ορθής πρακτικής διαχείρισης των διαβητικών ατόμων, θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα της καθημερινής κλινικής πρακτικής.

Σας προσκαλούμε να το παρακολουθήσετε, στις 14 Ιανουαρίου 2023, ευελπιστώντας να ευοδωθεί ο στόχος του και να ανταποκριθεί στις προσδοκίες σας.

Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας

Δρ. Μαυρογιαννάκη Αναστασία