ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
26/05/2022 - 28/05/2022
ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ
1942

Μοιραστείτε το στα Social media

Χαιρετισμός


Aγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι μια νόσος διαδεδομένη σε όλη τη γη. Ο ρυθμός αύξησης του διαβήτη είναι τέτοιος ώστε να θεωρείται πανδημία. Αποτελεί ένα σημαντικό ιατρικό και κοινωνικό πρόβλημα για τους ασθενείς, τις οικογένειές τους αλλά και το σύστημα υγείας κάθε χώρας. Είναι σημαντικό για κάθε γιατρό που ασχολείται θεραπευτικά με διαβητικούς ασθενείς να γνωρίζει τη σημασία και την αντιμετώπιση τόσο της υπεργλυκαιμίας, όσο και των άλλων συνοδών προβλημάτων του διαβήτη.

Ο σακχαρώδης διαβήτης είναι ένα σύνδρομο με ετερογενές και πολυπαραγοντικό υπόστρωμα. Η ταξινόμηση γίνεται με βάση τις μέχρι τώρα γνωστές αιτίες που προκαλούν τον διαβήτη. Η πρόοδος όμως στη γενετική και στις επιγενετικές τροποποιήσεις βοηθά περισσότερο στη σωστή κατάταξη κάποιων ατόμων με διαβήτη και θέτει ερωτήματα για ανάγκη νέας ταξινόμησης. Επίσης σε μελέτες καρδιαγγειακής ασφάλειας, κάποια αντιδιαβητικά φάρμακα παρουσίασαν ανωτερότητα σε σκληρά πρωτεύοντα καταληκτικά σημεία με αποτέλεσμα την αναθεώρηση των κατευθυντήριων οδηγιών.

Η καταγραφή των διάφορων παθογενετικών και παθοφυσιολογικών μηχανισμών στον σακχαρώδη διαβήτη, των διάφορων συννοσηροτήτων και των τελευταίων δεδομένων στη θεραπευτική αντιμετώπιση, αποτελούν τα θέματα του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου με θέμα: «Στρατηγικές στο Σακχαρώδη και στους Καρδιομεταβολικούς Παράγοντες 2022», το οποίο θα πραγματοποιηθεί από 26-28 Μαΐου 2022, στο Μαραθώνα Αττικής στο ξενοδοχείο “Golden Coast”. Το Συνέδριο το διοργανώνει η Ελληνική Εταιρεία Στρατηγικών Μελετών Διαβήτη (ΕΛΕΣΜΕΔ) και αποτελεί συνέχεια των Συνεδρίων που ξεκίνησαν ανά διετία το 1996.

Η παρουσία σας και η ενεργητική συμμετοχή σας στο Συνέδριο που όπως το ονομάζω «Συνέδριο από εκπαιδευτές σε εκπαιδευτές» θα αποτελέσει για μια ακόμη φορά χρήσιμο πεδίο ανταλλαγής και εμπειρίας.

Ηλίας Ν. Μυγδάλης

Παθολόγος-Διαβητολόγος,

Πρόεδρος ΕΛΕΣΜΕΔ

Δημιουργία κωδικού / Ξεχάσατε τον κωδικό σας;