ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
08/05/2023
ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ
4359

Μοιραστείτε το στα Social media

Ημερίδα:

«Πολιτικές για την υποδοχή του ‘μέλλοντος’ στην αγορά του φαρμάκου»

Ξενοδοχείο Royal Olympic || Δευτέρα 8 Μαΐου 2023, 15:00-19:00

Στο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ 2022 αναδείχτηκαν διάφορα θέματα, μεταξύ των οποίων και η ανάγκη για συνεργατικές λύσεις για τη διασφάλιση της βιωσιμότητας της φαρμακευτικής δαπάνης και της πρόσβασης σε θεραπείες στη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, στη σχετική συνεδρία ειπώθηκε ότι για τα ζητήματα της δαπάνης απαιτείται προβλεψιμότητα. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι η δαπάνη όταν ορίστηκε το 2012 ήταν σωστή και επαρκής, σήμερα, 10 χρόνια μετά, δεν μπορεί να είναι η ίδια, καθώς οι καταστάσεις και τα δεδομένα έχουν αλλάξει, πόσο μάλλον λαμβάνοντας υπόψη την έλευση των προηγμένων θεραπειών (ATMPs), οι οποίες αποτελούν την αιχμή του δόρατος της φαρμακευτικής καινοτομίας.

Υπάρχει μια αναντίρρητη ανάγκη να σχεδιάσουμε για το μέλλον. Με τις τρέχουσες συνθήκες είναι πάρα πολύ δύσκολο να δούμε καινοτόμες θεραπείες, οι οποίες καλύπτουν σοβαρές ανάγκες, μέχρι στιγμής ακάλυπτες, σε πλήρη έκταση στην Ελλάδα. Συνεπώς απαιτείται μία νέα προσέγγιση αναφορικά με τρόπους, οι οποίοι μπορούν να συμβάλουν στην κατανόησή μας για το ‘τι αναμένεται στο μέλλον’ και πώς θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την πρόσβαση σε αυτές τις θεραπείες, αλλά και τη βιωσιμότητα του συστήματος.

Σε συνέχεια λοιπόν της συζήτησης αυτής, οργανώνουμε μια μετα-συνεδριακή ημερίδα με τίτλο «Πολιτικές για την υποδοχή του ‘μέλλοντος’ στην αγορά του φαρμάκου» τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2023 (15:00-19:00) στο Ξενοδοχείο Royal Olympic.

Στη συζήτηση θα παρουσιαστεί η προοπτική που ανοίγεται σε συνδυασμό με το ταμείο καινοτομίας και θα παρουσιαστεί μια πρόταση που θα τεθεί υπό συζήτηση.

Δημιουργία κωδικού / Ξεχάσατε τον κωδικό σας;