ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
04/10/2022
ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ
5925

Η Ελληνική Ακαδημία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Οικονομίας και Πολιτικής της Υγείας διοργανώνουν την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 14:00-17:30, διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: «Προσωπικός Ιατρός & Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Η Επικαιρότητα της Μεταρρύθμισης».

Η πανδημία αποτέλεσε μία αφορμή, ώστε να αναδειχτεί η σπουδαιότητα του ρόλου της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και ταυτόχρονα έναν καταλύτη για την επίσπευση του επανασχεδιασμού της Π.Φ.Υ. στη χώρα, έτσι ώστε να καλυφθούν οι επιτακτικές, αναδυόμενες ανάγκες υγείας του πληθυσμού και να διασφαλιστεί η ισότιμη και καθολική πρόσβαση όλων των πολιτών.

Η διαδικτυακή αυτή συζήτηση θα επιχειρήσει να αναδείξει τα σημεία της μεταρρύθμισης τα οποία ενδεχομένως χρήζουν προσοχής και να προτείνει εναλλακτικές και λύσεις με στόχο την επιτυχή εφαρμογή της μεταρρύθμισης και, εν τέλει, ένα σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας σχεδιασμένο να καλύψει τις εθνικές χρόνιες ανάγκες υγείας, αλλά και αυτές που οι νέες παγκόσμιες συνθήκες έχουν δημιουργήσει.

Η συμμετοχή στη συζήτηση του Υπουργού Υγείας κ. Αθανάσιου Πλεύρη και του Γενικού Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Μάριου Θεμιστοκλέους είναι μια ένδειξη ότι η συζήτηση συνεχίζεται και ο δρόμος είναι ανοιχτός για πιθανές προσαρμογές ή επαναδιατυπώσεις.