ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
14/04/2022
ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ
3487

Συλλυπητήριο Μήνυμα

Η Ελληνική Ακαδημία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απρόσμενη απώλεια του Καθηγητή Γιάννη Κυριόπουλου, του πρωτοπόρου της Πολιτικής και των Οικονομικών της Υγείας στη χώρα μας. Πολυδιάστατος και καθοριστικός υπήρξε ο ρόλος του στις μεταρρυθμίσεις του υγειονομικού τομέα για 40 και πλέον χρόνια. Ένας μοναδικός άνθρωπος, ένας ξεχωριστός επιστήμονας και υπόδειγμα Ακαδημαϊκού δασκάλου έφυγε αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό.

Η διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο «Πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας: Η επικαιρότητα της μεταρρύθμισης» σε από κοινού διοργάνωση με τον Καθηγητή, αναβάλλεται για το προσεχές διάστημα και θα αφιερωθεί στη μνήμη του.

Η Ελλάδα έγινε φτωχότερη!

Όλοι εμείς που υπήρξαμε μαθητές και φίλοι σου θα σε θυμόμαστε με αγάπη και θαυμασμό.

Καλό σου ταξίδι Δάσκαλε…

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Α. Μαριόλης

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ε. Φραγκούλης

Η Ελληνική Ακαδημία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής & Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και η Ελληνική Επιστημονική Εταιρεία Οικονομίας και Πολιτικής της Υγείας διοργανώνουν την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 και ώρα 12:00-15:30, διαδικτυακή συζήτηση με θέμα: «Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας: Η Επικαιρότητα της Μεταρρύθμισης», με αφορμή την ανάρτηση για διαβούλευση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Υγείας «Γιατρός για όλους, ισότιμη και ποιοτική πρόσβαση στις υπηρεσίες του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και άλλες διατάξεις».

Η πανδημία αποτέλεσε μία αφορμή, ώστε να αναδειχτεί η σπουδαιότητα του ρόλου της Π.Φ.Υ., και ταυτόχρονα έναν καταλύτη για την επίσπευση του επανασχεδιασμού της Π.Φ.Υ. στη χώρα, έτσι ώστε να καλυφθούν οι επιτακτικές, αναδυόμενες ανάγκες.

Η ανάρτηση του νομοσχεδίου για διαβούλευση (δείτε εδώ) με καταληκτική ημερομηνία τη 18η Απριλίου 2022, δίνει την ευκαιρία στους επί χρόνια κοινωνούς και λειτουργούς της Π.Φ.Υ., μέσα από έναν ώριμο και γόνιμο διάλογο να εκφράσουν τις απόψεις τους με στόχο το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Η διαδικτυακή αυτή συζήτηση θα εισφέρει σημαντικά στον εντοπισμό των σημείων του νομοσχεδίου που χρήζουν βελτίωσης και να προτείνει εναλλακτικές για μια Π.Φ.Υ. σχεδιασμένη να καλύψει τις ελληνικές χρόνιες ανάγκες, αλλά και αυτές που οι νέες παγκόσμιες συνθήκες έχουν δημιουργήσει.