3761

Επισκέψεις

Υπενθύμιση
INVITATION

Χαιρετισμός Προέδρου

Αγαπητοί Συνάδελφοι,
Σας καλωσορίζω στο 10o Maria Delivoria-Papadopoulos Perinatal Symposium, που φέτος φέρει τον τίτλο “Advanced Maternal age and Childbearing”. Το θέμα αυτό είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και πολύ επίκαιρο, τουλάχιστον για τις δυτικές κοινωνίες, όπου η ισότητα των φύλων είναι νομοθετημένη.
Το αγαθό της ισότητας, για το οποίο πάλεψαν γενιές ολόκληρες καταπιεσμένων γυναικών και τελικά κέρδισαν -σε πολλές, αλλά όχι ακόμα στις περισσότερες χώρες του πλανήτη- δεν συνεπάγεται μόνο την αναγνώριση της αξίας της γυναίκας και την ισότιμη θέση της στην κοινωνία. Έχει σαν επακόλουθο την ανάγκη για μεγαλύτερη και μακρότερη μόρφωση της και την αναζήτηση εργασίας, συχνά εξαντλητικής, σε ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό περιβάλλον, όπου το ανδρικό φύλο για αιώνες κυριαρχούσε.
Το αποτέλεσμα είναι η καθυστέρηση στην απόφαση της γυναίκας για δημιουργία οικογένειας και αναπαραγωγή, σε ηλικίες πολύ μεγαλύτερες από το παρελθόν. Αυτό όμως επιφέρει σειρά από βιολογικά, ιατρικά, κοινωνικά, οικονομικά προβλήματα και έχει άμεση επίπτωση τόσο στην ίδια, όσο και στους απογόνους της.
Τα θέματα αυτά θα συζητήσουμε στο φετινό μας Συμπόσιο. Η επιλογή των ομιλητών, στην οποία συνέβαλε καθοριστικά ο συν-διοργανωτής Καθηγητής Gian Carlo Di Renzo, αποτελούν διεθνώς τους πλέον ειδικούς. Θα ήθελα από καρδιάς να τους ευχαριστήσω για την ανιδιοτελή τους προσφορά σε ημέρα αργίας και ενδεχόμενης ανάπαυσής τους, επιπλέον για κάποιους σε «βάναυσες» πρωινές ώρες. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τους χορηγούς, χωρίς την προσφορά των οποίων δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση καθώς και το γραφείο που ανέλαβε τη γραμματειακή υποστήριξη του Συμποσίου. Τέλος, όλους εσάς που θα το παρακολουθήσετε, ευελπιστώντας ότι θα αποκτήσετε νέες, χρήσιμες γνώσεις.
Καθηγήτρια Αριάδνη Μαλαμίτση-Πούχνερ