ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
15/05/2021
ΣΥΝΟΛΟ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ
5424


Πάνος Ι. Λαμπρόπουλος
Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1977.Τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Γερμανική Σχολή Αθηνών (1995) και γράφτηκε στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Albert- Ludwig στο Freiburg της Γερμανίας μετά από κρατικές εξετάσεις (Abitur). Το 2000 ξεκίνησε την εκπόνηση της διδακτορικής του διατριβής στο τμήμα προσθετολογίας και το 2003 αναγορεύτηκε διδάκτωρ  της Οδοντιατρικής σχολής που Πανεπιστημίου  του Freiburg (Dr. med. dent) ως μεταπτυχιακός φοιτητής. Παράλληλα,  το 2001 παρακολούθησε μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα στην  Εφαρμοσμένη Διοίκηση Επιχειρήσεων στην Οδοντιατρική. Το 2004 επιστρέφει στην Ελλάδα και εκπληρώνει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ως οδοντίατρος.
Από το 2005 διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο στην Αθήνα με αποκλειστικό αντικείμενο την προσθετική και τα οδοντικά εμφυτεύματα. Είναι επιστημονικός  συνεργάτης στο μεταπτυχιακό του Τομέα Προσθετολογίας στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας.  Είναι μέλος και ομιλητής της ITI (International Team of Implantology), μέλος της EAO (European Association for Osseointegration), του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής και της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρίας, καθώς και μέλος του ΔΣ της Στοματολογικής Εταιρείας Ελλάδας. Έχει πολυάριθμες εισηγήσεις και ελεύθερες ανακοινώσεις σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και δημοσιεύσεις σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά. Γνωρίζει αγγλικά και γερμανικά.Ιωάννης Μελακόπουλος
O Ιωάννης Μελακόπουλος του Ανδρέα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1969. Αποφοίτησε από Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ το 1992 και εκπόνησε τη Διδακτορική του Διατριβή στην Ιατρική Σχολή του ίδιου Πανεπιστημίου με βαθμό Άριστα το 1999. Ασκήθηκε στη Γενική Χειρουργική και στην Στοματική & Γναθοπροσωπική Χειρουργική της οποίας απέκτησε τον τίτλο το 2003. Μετεκπαιδεύτηκε  στα νοσοκομεία Central Middlesex Hospital και Chelsea του Λονδίνου.
Ασκεί ιδιωτικό επάγγελμα  στην Αθήνα  και είναι επιστημονικός υπεύθυνος στο  Τμήμα Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής του ΔΘΚΑ Υγεία.
Είναι συνεργάτης της Θεραπευτικής Κλινικής του νοσοκομείου Αλεξάνδρα για θέματα οστεονέκρωσης των γνάθων και συνεργάτης της Κλινικής Στοματικής & Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής  ΕΚΠΑ .
Έχει 52 δημοσιεύσεις σε διεθνή και ελληνικά  περιοδικά με περισσότερες από 2000 ετεροαναφορές (Citations),  150 ανακοινώσεις σε συνέδρια και περισσότερες από 30 εισηγήσεις κατόπιν πρόσκλησης. Είναι πρόεδρος της Στοματολογικής Εταιρείας Ελλάδος. Μιλάει Αγγλικά και Γαλλικά.


Όλγα Νάκα
Η Όλγα Νάκα, DDS, MClinDent, PhD, FICD είναι Επίκουρη Καθηγήτρια στον Τομέα Προσθετικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι επίσης Honorary Teacher και Module Coordinator στα μεταπτυχιακά προγράμματα MClinDent in Fixed and Removable Prosthodontics και MSc in Aesthetic Dentistry στο King’s College London αντίστοιχα.
Ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές τις σπουδές στο Α.Π.Θ., όπου και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές, λαμβάνοντας το τίτλο του διδάκτορα. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Master of Clinical Dentistry in Fixed and Removable Prosthodontics στο King’s College London, όπου μεταξύ άλλων είχε την τιμή να λάβει την υποτροφία Henry Schein Leadership Scholarship για τη συμβολή της στον τομέα της Οδοντιατρικής.
Είναι συγγραφέας και συ-συγγραφέας σε επιστημονικές μελέτες, δημοσιευμένες σε ελληνικά και διεθνή έγκριτα περιοδικά, σε κεφάλαια βιβλίου και έχει λάβει μέρος σε 100 περίπου ανακοινώσεις και εισηγήσεις σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.
Είναι Επιστημονικός Εκδότης του περιοδικού ΣΤΟΜΑ, Ταμίας στη Στοματολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής, Fellow στο International College of Dentists, Fellow στο Ιnternational Team for Implantology, ΙΤΙ Registered Speaker, μέλος σε ελληνικές και διεθνείς επιστημονικές εταιρείες και κριτής σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.


Χρήστος Ραχιώτης
Ραχιώτης Χρήστος, DDS, MSc στα Οδοντιατρικά Βιοϋλικά, και κλινική εξειδίκευση στην Οδοντική Χειρουργική της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, PhD στη Βιολογία Στόματος της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ. Σήμερα, είναι Αναπληρωτής Καθηγητής της Οδοντικής Χειρουργικής στην Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ. Έχει δημοσιεύσει 95 επιστημονικές μελέτες σε Ελληνικά και Διεθνή περιοδικά και έχει πραγματοποιήσει 140 επιστημονικές ανακοινώσεις σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια. Είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών εταιρειών. Έχει λάβει 4 επιστημονικά βραβεία. Είναι κριτής ερευνητικών εργασιών σε 18 Ελληνικά και Διεθνή  επιστημονικά περιοδικά

Κοσμάς Τολίδης
Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Α.Π.Θ. το 1989

•    1991-1993 Master’s Degree on Pediatric Dentistry από το Πανεπιστήμιο του BRISTOL Ην. Βασίλειο.  

•    1996 Διδακτορικό από την Οδοντιατρική Σχολή Α.Π.Θ. στην Οδοντική Χειρουργική με βαθμό Άριστα.  

•    2016 Mastership on Dental Laser από το Πανεπιστήμιο του Aachen στην Γερμανία.

Διατελεί:
•    Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Οδοντικής Χειρουργικής του Τμήματος Οδοντιατρικής Α.Π.Θ.
•    Διευθυντής της Μονάδας Υψηλής Οδοντιατρικής Τεχνολογίας στο Τμήμα Οδοντιατρικής Α.Π.Θ.
•    Διευθυντής του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Εργαστηρίου Οδοντικής Χειρουργικής Α.Π.Θ.
•    Πρόεδρος της Στοματολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος
•    Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Οδοντιατρικών Laser
•    Μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Επιστημονικών Θεμάτων της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας
 
Έχει διατελέσει:
•    Επικεφαλής Οδοντιατρικών Υπηρεσιών (Chief Dental Officer), της Ελληνικής Δημοκρατίας
•    Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης
•    Αντιπρόεδρος του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη
•    Μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας
•    Πρόεδρος του Πανελληνίου Οδοντιατρικού Συνεδρίου
•    Γεν. Γραμματέας της Ελληνικής Ακαδημίας Αισθητικής Οδοντιατρικής

Είναι συγγραφέας περίπου 100 επιστημονικών άρθρων στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα καθώς και 2 βιβλίων στα Ελληνικά, «Άμεσες αισθητικές αποκαταστάσεις, 2004» και «Αντιμετώπιση κλινικών προβλημάτων στην παιδοδοντιατρική, 2006».   
΄
Είναι Επιστημονικός Υπεύθυνος τεσσάρων Προγραμμάτων Δια Βίου Μάθησης του ΚΕΔΙΒΙΜ Α.Π.Θ. ενώ πραγματοποιεί ομιλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό καθώς και πρακτικά σεμινάρια

Το ερευνητικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα οδοντιατρικά υλικά, την αποκαταστατική οδοντιατρική, την οδοντιατρική ελάχιστης επέμβασης, τα οδοντιατρικά Laser και την παιδοδοντιατρική.